AgriSyst wint innovatie prijs

 

Tijdens de derde editie van de 'Fieragricola Innovation Award' wint AgriSyst met PigExpert het Gouden Blad - de beste prijs - in de categorie Dierhouderij.

In totaal zijn tien "Gouden bladen" en elf "Zilveren bladen toegewezen aan onderscheidende innovatieve producten in de agrarische sector.

De prijzen worden uitgereikt tijdens de Fieragricola, een landbouwbeurs in Verona, Italië.

Een expertcommissie beoordeelde de ingezonden producten in de "Innovation Award" onder andere op innovatieve inhoud, economische duurzaamheid, kwaliteitsverbetering en functionaliteit vanuit het oogpunt van de gebruiker. PigExpert, het management programma van AgriSyst, wordt in Italië gedistribueerd door de AgriSyst dealer Hermitage Italia Technologies.

Gianluca Demontis, consultant  van Hermitage Italia, legt uit wat PigExpert doet: "Met PigExpert is het mogelijk om het individuele dier te volgen en te traceren van sperma tot slachthuis. Het programma bevat alle benodigde gegevens om de varkenshouderij realtime te beheren en zich te concentreren op economische en technische resultaten. De invoer wordt via een mobiel apparaat rechtstreeks in de stal opgenomen. Dubbele registratie behoort dus tot het verleden en de kans op fouten is kleiner. "

 

Complete service

"Maar de grootste winst zit in het complete pakket van analyse, rapportage en ondersteuning dat wij bieden", vervolgt Gianluca. "We zijn echt uniek in de service die bij het programma hoort." PigExpert levert een wekelijks rapport en er is altijd een team van data-experts beschikbaar om de varkenshouder te ondersteunen. De grafische weergave van resultaten en acties in een dashboard helpt de varkenshouder om doelgericht te werken en activiteiten op een goed georganiseerde manier te plannen. Gianluca is erg trots dat PigExpert is bekroond met het "Gouden blad". "Het laat zien dat we met PigExpert een innovatief managementprogramma bieden voor varkenshouders, dat hen echt helpt bij hun dagelijkse werkzaamheden en het verbeteren van de technische en economische resultaten in de praktijk."

Fieragricola 2020

Bezoekers van de vakbeurs kunnen een demo van PigExpert ervaren in de Hermitage Italia-stand, Pavilion 11, Stand B3. De Fieragricola wordt voor de 114e keer georganiseerd en vindt plaats van 29 januari tot en met 1 februari. Openingstijden zijn van 9.00 tot 18.00 uur. De Fieragricola wordt gehouden in het expositiecentrum Veronafiere, Viale del Lavoro 8 - 37135 Verona (Italië). Alle prijswinnende nieuwigheden op de Fieragricola worden gemarkeerd met een plaquette op de stand.