Waarom is global benchmarking interessant?

Benchmarking is het vergelijken van resultaten van soortgelijke spelers in de markt. In ons geval varkensbedrijven. Omdat wij cijfers van bedrijven over de hele wereld binnen handbereik hebben, kunnen wij voor onze AgriSyst klanten deze service aanbieden. Dit doen wij in de vorm van onze kwartaalmonitor. Maar waarom is dit interessant? Wij leggen het graag uit.

Waarom bedrijfsresultaten vergelijken?

Door prestaties van u en andere vergelijkbare varkensbedrijven naast elkaar te leggen creëren wij een waardevol referentiekader voor bedrijfsprestaties. Hierdoor krijgt u heel snel een beeld op welke onderdelen het bedrijf goed scoort en op welke onderdelen er ruimte is voor verbetering. Draait u met het bedrijf aan de top, in het midden of onderaan in de markt? Het maakt inzichtelijk waar de meeste potentie zit én wat reële doelstellingen zijn. Meten is weten wat ons betreft. Iedere ondernemer kan hier veel van leren en uiteindelijk kosten besparen.

Onze fundering aan cijfers

We verzamelen niet alleen bedrijfsgemiddelden. Onze database bestaat ook uit gegevens van individuele zeugen op cyclus niveau. Dagelijks ontvangen wij verse productiegegevens uit de varkenshouderij wereldwijd. Dit proces is volledig automatisch en zonder tussenkomst van derden. Daardoor kunnen we daadwerkelijk meten en weten wat er actueel op bedrijven gebeurt. Dit geeft ons de mogelijkheid om een zeer betrouwbare en diepgaande vergelijking te maken van individuele prestaties van zeugen en afwijkende processen op het bedrijf.

Hoe vaak benchmarking?

Vier keer per jaar actualiseren en verzenden wij onze kwartaalmonitor. Dit kan op basis van uw administratie in PigExpert en ook voor vrijwel ieder ander management systeem. Op basis van deze informatie kunt u ieder kwartaal de bakens verzetten en nieuwe doelstellingen vaststellen in uw bedrijfsplan. Snel te weten komen of aanpassingen verbeteren? Dat kan door het gebruik van onze wekelijkse Productie Monitor.

Wilt u uw prestaties ook meten?

Wees er dan snel bij. Aan het einde van deze maand wordt de kwartaalmonitor namelijk verstuurd. Neem gerust contact op met onze support desk via telefoonnummer +31 (0)495 747 104 of stuur een mailtje naar support@agrisyst.com. De kwartaalmonitor wordt aan u persoonlijk verstuurd en niet met derden gedeeld of ergens gepubliceerd.