Wat is de KwartaalMonitor Vleesvarkens?

De KwartaalMonitor voor vleesvarkens vergelijkt resultaten van soortgelijke spelers in de markt. Dit heet ook wel benchmarking. Omdat wij cijfers van veel varkensbedrijven binnen handbereik hebben, kunnen wij voor onze AgriSyst klanten deze service aanbieden. De KwartaalMonitor bieden we aan voor zeugen- en vleesvarkensbedrijven. Maar waarom is dit eigenlijk interessant? Wij leggen het graag uit.

Waarom bedrijfsresultaten vergelijken?

Door prestaties van u en andere vergelijkbare varkensbedrijven naast elkaar te leggen creëren wij een waardevol referentiekader voor bedrijfsprestaties. Hierdoor krijgt u heel snel een beeld op welke onderdelen het bedrijf goed scoort en op welke onderdelen er ruimte is voor verbetering. Draait u met het bedrijf aan de top, in het midden of onderaan in de markt? Het maakt inzichtelijk waar de meeste potentie zit én wat reële doelstellingen zijn. Meten is weten wat ons betreft. Iedere ondernemer kan hier veel van leren en uiteindelijk kosten besparen.

Onze fundering aan cijfers

Dagelijks ontvangen wij actuele productiegegevens uit de varkenshouderij wereldwijd. Dit proces is volledig automatisch en zonder tussenkomst van derden. Daardoor kunnen we daadwerkelijk meten en weten wat er actueel op bedrijven gebeurt. Dit geeft ons de mogelijkheid om een zeer betrouwbare en diepgaande vergelijking te maken van individuele prestaties en afwijkende processen op het bedrijf.

Hoe vaak benchmarking?

Vier keer per jaar actualiseren en verzenden wij onze KwartaalMonitor. Op basis van deze informatie kunt u ieder kwartaal de bakens verzetten en nieuwe doelstellingen vaststellen in uw bedrijfsplan. Snel te weten komen of aanpassingen verbeteren? Dat kan door het gebruik van onze wekelijkse ProductieMonitors voor zeugen en vleesvarkens.

Wilt u uw prestaties ook meten?

Neem vrijblijvend contact op met onze support desk via telefoonnummer +31 (0)495 747 104 of stuur een mailtje naar support@agrisyst.com. Uw KwartaalMonitor wordt aan u persoonlijk verstuurd en niet met derden gedeeld of gepubliceerd.